Fedora als distributie!

Fedora is altijd gratis en vrij te gebruiken, aan te passen en te distribueren. Het wordt wereldwijd ontwikkeld door een grote gemeenschap van mensen onder de naam 'The Fedora Project'. De recentste versie kan men hier downloaden, kies de 64bit of de 32bit, naargelang welke computer je hebt. Downloads

Wat is een Live image?

De Fedora Workstation Live image maakt het mogelijk om media te maken voor je computer dat voorziet in een compleet, lopende Fedora Workstation die je direct kan gebruiken. Je kan deze Live image gebruiken om je pc uit te testen zonder iets te veranderen aan je harde schijf.

Eens klaar, kan je Fedora met deze Live image installeren op je harde schijf. Tijdens het installeren wordt je gevraagd om eerst een root wachtwood aan te maken, en daarna een normale gebruiker met een ander wachtwoord dan dit van root. Het wachtwoord voor de normale gebruiker dient voor het inloggen en normaal gebruik, het root wachtwoord wordt gevraagd bij het installeren van updates en software en systeemconfiguratie.

Na het installeren van Fedora moet je de repositories nog uitbreiden als volgt:

RPM Fusion voorziet in software die het Fedora Project of Red Hat niet meelevert. Die software wordt geleverd als precompiled RPMs voor alle huidige Fedora versies en Red Hat Enterprise Linux 5 en 6, je kan deze RPM Fusion repositories gebruiken met yum en PackageKit.

RPM Fusion is een verzameling van Dribble, Freshrpms, en Livna, met als doel het vereenvoudigen in gebruik voor de end-user door het groeperen van zoveel mogelijk add-on software als mogelijk op een enkele locatie.

Men stelt dit in met de onderstaande linken: Configuratie Daar kies je achtereenvolgens voor de free | non-free van de 21-versie, en volg de aanwijzingen op het scherm.

Terug naar Home