Het kopen en gebruiken van Chinese SSD.

Een review van Roger De Pauw.

Voor een aantal jaar gebruik ik nu SSD in plaats van HD, niet dat ik geen HD meer gebruik maar ik schaf geen nieuwe meer aan.
Iets meer dan een jaar geleden heb ik 16 2dehands HD gekocht voor 10€ het stuk, getest ter plaatse via een Linux Mint laptop met Gparted.
Het waren 10 3,5 duim en 6 2,5 duim HD en zolang ik er een nieuwe partitie op kon plaatsen waren ze voor mij OKÉ.
Jammer genoeg viel een Toshiba 1TB snel uit en een 120GB Maxtor, niet getreurd de rest werkt nog steeds, dus 14 HD voor 10€.

Nu de SSD, de eerste twee die ik kocht waren Chinese merken via AliExpress en waren 60GB, prijs was zeer goed ongeveer 3/5 van de prijs hier en verzending inbegrepen.
Na eerste gebruik viel op dat de snelheid bij opstarten en gebruik vele malen beter was dan tot dan toe ervaren met harde schijven.
De merken waren KingDian en Goldenfir, beide alleen via AliExpress te koop.

Iets later een nieuwe laptop aangeschaft die met een Samsung SSD van 120GB kwam, reeds vervangen door een Crucial van 250GB voor iets meer ruimte zodat ik geen USB staafje moet meenemen.
Ondertussen heb ik meerdere aangeschaft van een groot aantal verschillende merken en grootte, Gloway, Zheino, KingSpec, Suntrsi, Netac enz.
De grootte varieert van 60Gb tot 1TB en de meesten komen van Goldenfir, voor mij de beste prijs en dat is wat belangrijk is.

Op alle krijg je via AliExpress 3 jaar garantie, dus op dat gebied mogelijks geen probleem maar dat moet ik nog ondervinden.
Het is belangrijk om te weten dat iets terugsturen je 10€ kost en dat op een kostprijs van minimaal 15€ tot 85€, beslissing om garantie op te vragen is dan aan uzelf.

Ook heb ik twee Intenso 120GB gekocht via Amazon maar dat was de eerste en laatste maal, op de zelfde avond ook twee 120GB Goldenfir besteld bij AliExpress en deze ware er sneller dan via Amazon Duitsland, zelfs 1 week sneller.
Amazon is duurden en trager, dus voor mij afgedaan.

Anderhalf jaar geleden op Black Friday bij Alternate twee Crucial BX 250GB besteld en moest daar meer dan 1 maand op wachten, na een telefoontje werd belooft dat de SSD dezelfde week zouden geleverd worden en tot mijn verassing kwamen twee Crucial MX 250GB aan, zoveel te beter.

Prijs geeft bij mij de doorslag, merk is niet belangrijk maar ik ben ondertussen bij Goldenfir gebleven, goedkoopst, simpel meer moet dat niet zijn.
Omdat mijn back-up in de cloud is maakt het voor mij niet uit dat een OS crasht of corrupt gaat, gewoon andere SSD erin en in 1min terug bezig.
Voordeel van met Linux Mint te werken, geen Win10 problemen en voortdurende en voortslepende updates die verkeerd gaan of corrupt zijn.

Eventuele vragen kan u e-mailen naar mij, ik maak u graag wegwijs op AliExpress.

Terug naar Home